Видео

Підсумки року ФТУ. Нагородження.
все видео

ФТУ обрала місце проведення матчу Кубку Девіса

Федерація тенісу України визначилася з місцем проведення матчу плей-офф Світової групи Кубку Девіса проти команди Бельгії. Оскільки ITF позбавила нас права проводити цю визначну подію в київському Палаці спорту, ФТУ залишалося або наполягати на нейтральному полі (тоді саме ми обираємо покриття корту і специфікацію м’ячів), або віддавати матч суперникам. Останній варіант зменшував шанси на перемогу української національної збірної.

Саме тому ФТУ наполягає на нейтральній арені. В якості такої Федерація обрала Національний тенісний центр Естонії (в місті Таллінні), де вже проводилися матчі Кубку Девіса і Кубку Федерації. Тепер залишилося затвердити наш вибір в ITF. Начебто ніщо не може цьому заважити, але ж і рішення щодо неможливості проводити плей-офф у Києві визиває великі сумніви з точки зору об’єктивності. Втім, будемо сподіватися на краще.

В залі Національного тенісного центра Естонії знаходиться стаціонарне хардове покриття третьої категорії (середня швидкість), яке відповідає побажанням наших гравців. Заплановано встановити трибуни для 1 000 глядачів. В принципі зал дозволяє і більшу кількість, але є певні сумніви щодо можливості такого заповнення, яке було б можливе у Києві. На жаль, ITF позбавила нашу команду потужної підтримки вболівальників.

До речі, ми ще не отримали від міжнародної Федерації остаточної згоди на проведення матчу саме на обраному нами нейтральному полі. Свої висновки ITF оголосить нам цього тижня. Чи можлива відмова? На запитання прес-служби відповідає виконавчий директор ФТУ Євген Зукін:

18.08.2014
http://ukrtennis.com


Коментарии

comments powered by HyperComments