Видео

Підсумки року ФТУ. Нагородження.
все видео

Тепер чекаємо на фінал

29-31 липня відбулися групові змагання літнього чемпіонату Європи серед гравців до 16-ти і до 18-ти років. Україна була представлене тільки в поєдинках юнаків до 16-ти. Орест Терещук привіз своїх підопічних --- Микиту Маштакова, Ігоря Карповця таТимура Мауленова до італійського міста Монополі. Команді дістався другий номер посіву. На лідерських позиціях --- поляки. Італія --- третя, Сербія --- четверта. А ще --- Словенія, Хорватія, Голландія і Латвія.

Першого дня --- матч з голландцями. Відкрити його припало Карповцю, проти якого вийшов Віссе Йонкер. Ігор віддав йому лише три гейми --- 6:0; 6:3. Маштаков у  другому поєдинку зійшовся з Райаном Нубоером. Для здобуття другого командного очка Микиті знадобилися всі три партії --- 6:3; 2:6; 7:5. А далі Карповець з Мауленовим, перемігши Йонкера і Ронеттована Тілбурга --- 6:4; 6:4, зафіксували остаточний рахунок --- 3:0.

У півфіналі вже був сіяний суперник --- команда Сербії, яка напередодні також всуху здолала Словенію. І знову матч розпочинає Карповець. Цього разу йому не вдалося взяти гору над суперником. Борис Бутулія виявляється сильнішим --- 6:3; 1:6; 6:4. Маштаков у протистоянні з Марко Миладиновичем вирівнює ситуацію --- 6:4; 6:4. І тепер усе залежить від того, чи переможуть Карповець і Маштаков, а саме такий склад пари виставив Терещук, Бутулію і Константина Кіровські. Обидва дуети билися відчайдушно, бо від підсумку їхнього двобою залежало не тільки місце у фіналі групи, а й участь у основному фіналі, де розігруватимуться нагороди чемпіонату. Ігор з Микитою встояли --- 6:3; 4:6; 7:6 (7:3). Отже, 2:1. Поляки тим часом з таким само рахунком --- 2:1 перемогли італійців.

У вирішальному матчі зійшлися перша і друга команди групи. Мауленов здобуває перше очко в зустрічі з Конрадом Фрізе --- 6:2; 7:5. А от Маштаков зазнає поразки від Каспера Зука --- 2:6; 2:6. І знову все залежить від парного матчу. На жаль, Маштаков/Мауленов поступилися Фрізе/Зуку --- 3:6; 2:6. Вони --- другі в групі, але, як і поляки, одержують путівку до фіналу чемпіонату Європи, який пройде 4-6 серпня у Франції.

02.08.2015
http://ukrtennis.com


Коментарии

comments powered by HyperComments